Skip to main content

Werknemer verhaal: Adam (20 jaar) werkt al ruim 1 jaar bij Scepter; ‘Wanneer ik hulp nodig heb, is er altijd iemand om mij te helpen!’

 
 

Werken bij Scepter

Adam (20 jaar) startte in mei 2022 met zijn eerste baan in Nederland. Destijds, een sprong in het diepe . Ruim een jaar later weet hij het zeker; dit was een goede stap!

Voor de eerste rubriek van ‘Werken bij Scepter’ spraken wij met Adam. Hij werkt al ruim 1 jaar als operator voor onze opdrachtgever Amixo in Tilburg. Amixo is een co-maker and (re)packer van voedselingrediënten voor nationale en internationale bedrijven.

Hoi Adam, allereerst bedankt voor jou tijd en deelname aan dit interview. Je werkt nu ruim een jaar via Scepter bij Amixo in Tilburg. Hoe ben je destijds in contact gekomen met Scepter Arbeidsbemiddeling & Advies B.V. en met wie kwam je binnen Scepter in contact?

Ik hoorde van Scepter via mijn vriend Sebastian. Zodoende heb ik gebeld naar het kantoor en kwam ik in contact met Kasia Dolné. Ik sprak met Kasia over de openstaande vacatures en op dat moment was er een baan beschikbaar bij Amixo in Tilburg. Kasia heeft mij, stap voor stap, uitgelegd wat de functie inhield en heeft mij meer verteld over het bedrjif. Ik besloot het een kans te geven en sprak alles met haar af.

Is dit je eerste keer in Nederland? Hoe is alles verlopen rondom je aankomst op de locatie, het halen van een BSN-nummer en andere zaken?

Via Scepter werk ik voor de eerste keer in Nederland. Ik kwam samen met mijn vriend Sebastian. Voorafgaand aan onze aankomst gaf mijn coördinator Jop, het adres van de locatie en spraken we af elkaar daar te ontmoeten. Bij aankomst in Nederland, was Jop aanwezig op de locatie om ons op te vangen, ons binnen te laten en om onze kamer te laten zien. We kwamen aan op zaterdagochtend en spraken direct alles met Jop af over onze eerste werkdag op maandag. Bij aankomst bij Amixo, was Kasia Dolné aanwezig om ons op te vangen en ons rond te leiden voordat we begonnen met het werk. We hebben ook ons BSN-nummer gehaald in Nijmegen, dit ging heel soepel.

Je werkt bij Amixo, wat vind je leuk aan je werk en in het algemeen aan het bedrijf?

Inderdaad, ik werk bij het familiebedrijf Amixo in Tilburg. Iedereen die bij het bedrijf werkt is heel erg vriendelijk en ik vind het erg prettig om in deze sfeer te werken. Wat ik het meest fijne vind is de communicatie op de werkvloer, niemand zal hier tegen mij schreeuwen of iets dergelijk. Iedereen is erg respectvol en als er problemen zijn, worden rustig en netjes opgelost. Als operator ben ik verantwoordelijk voor de productie in mijn cell. We werken daar met een team van 3 of 4 personen. Als operator zorg ik ervoor dat alles soepel verloopt, ik help mijn collega’s, leg dingen uit, geef ze tips en zorg dat alles vlekkeloos verloopt. Ik controleer de machines, vul papierwerk in en rapporteer aan mijn teamleider over de stand van zaken of wanneer er problemen zijn.

Hoe is de samenwerking met je collega’s op het werk? Zijn deze behulpzaam en vriendelijk?

Wanneer ik hulp nodig heb, is er altijd iemand om mij te helpen, is het niet de teamleider of de productiemanager dan is het wel iemand anders. Binnen Amixo helpen we elkaar als collega’s zijnde erg vaak omdat we een echt team zijn dat graag samenwerkt.

Scepter biedt ook huisvesting voor je aan, waar woon je en hoe bevalt het? Hoe gaat het samen leven met de andere bewoners in het huis?

Ik woon in Tilburg met andere werknemers die via Scepter bij Amixo werken. Ik heb tot nu toe geen problemen gehad met andere bewoners, iedereen vind hier zijn weg en plek wel. Een voordeel is dat iedereen hier zijn eigen kamer heeft zodat we goed kunnen uitrusten. In het weekend of buiten werktijden zijn we ook vaak gezamenlijk in de huiskamer te vinden waar we samen eten, gamen of samen wat drinken.

Hoe gaat de samenwerking met Scepter in op het gebied van contact met je coordinator, betalingen, help met allerlei zaken?

Het contact met de coordinatoren van Scepter is erg fijn, ik kan altijd rekenen op een van hun als ik een vraag of probleem heb. Mijn salaris komt altijd op tijd. Ik heb nog nooit enkele problemen gehad.

Zou je Scepter aanbevelen bij anderen die een toekomst in Nederland bij Scepter overwegen?

Ik werk nu meer dan een jaar voor Scepter en altijd wanneer een van mijn vrienden of kennissen een carriere overweegt in Nederland of een nieuwe baan zoekt in Nederland, beveel ik heb Scepter aan. Het bedrijf is erg flexibel en ik weet zeker dat er voor iedereen een passende vacature wordt gevonden wanneer de mogelijkheid er is.